Om Oss

Välkommen till Koloni och våra matplatser som erbjuder god och vällagad ekologisk mat och catering till arbetsmötet, egna tillställningen eller högtider som bröllop, julbord och utflykter. Vi besöks varje år av många nöjda och återkommande gäster. 

På denna sida kan du läsa mer om vår filosofi och vårt erbjudande.

Filosofi

På Koloni fokuserar vi på dig som gäst, vi vill att du ska känna harmoni i kropp och själ när du besöker oss. Kvalité, bra råvaror och ett ekologiskt tänkande är en självklarhet för oss - mår naturen bra gör vi det också! 

I våra kök tillagar vi maten i största möjliga mån av ekologiska samt svenska råvaror och vi undviker onödiga tillsatser, färgämnen, transfetter och lightprodukter i vår matlagning och produkttillverkning.

 

I vår verksamhet sätter vi människan i fokus oavsett om de är gäster eller medarbetare. Vårt mål är att våra gäster ska få en äkta upplevelse med genuin och genomtänkt mat. Vi handlar lokalt men tänker globalt och stödjer gärna mindre leverantörer. 

 

För oss finns aldrig några genvägar till en nöjd gäst! Vi vill att våra gäster ska må bra av den mat och de bakverk vi serverar, inte bara för stunden. Vår personal är välutbildad om vårt utbud och i service och våra lokaler håller hög kvalitet vad gäller hygien, inredning och funktion. 

Våra matplatser

Gemensamt för våra matplatser är att de ligger i anslutning till ställen med en spännande kulturell verksamhet, utställningar, evenemang eller liknande. 

 

Koloni SkansenEn kaféidyll på Skansens klassiska tivoli- och dansbaneområde Galejanmed våra berömda bakverk, smörgåsar på surdegsbröd, pajer, sallader, rätter för de små och riktigt kaffe från svenskt familjeägt kafferosteri. I vår korv- och glasservering hittar du såväl ekologiska glassorter som korvar tillverkade för hand från prisbelönta Stensåkra i Småland. Öppet dagligen juni-augusti, helger i maj och september.

Mat & Fest

Utöver maten vi serverar på våra matplatser har vi många års erfarenhet av att arrangera catering till såväl frukost, lunch, mellanmål och fest, från sittande middagar till bröllop och barnkalas.  Något för dig, din familj, vänner och arbetsplats? E-posta oss så ordnar vi resten! 

Egna produkter

På våra ställen har vi till försäljning härliga produkter som vi lagat och smaksatt själva, såsom goda inläggningar, marmelader, teer och müsli.

Kontakt

För förfrågningar om catering och avhämtning: kok@koloni.se (tänk på att ange i förfrågan vilken av våra platser du är intresserad av att beställa ifrån).

Gäller det förfrågningar om större middagar (fler än 8 gäster), fest, bröllop, studentmottagning eller att abbonnera så når ni oss på sven-harrys@koloni.se.

 

 

Anmäl dig gärna till att få våra populära livsstilsbrev som kommer ut ca 10 gånger per år, späckade med tips, erbjudanden och spaningar från Kolonis värld. Du hittar formuläret på förstasidan.

 

Hjärtligt välkommen till Koloni!